top of page

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Патріотизм – величний вияв нескінченної любові до рідного краю, виховує великих, сильних людей, які не рахуються із ціною свого життя і здатні пожертвувати ним заради рідної землі. Патріотизм породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю, свій народ, він перетворює звичайну людину в безстрашну машину, яка не відчуває страху і болю, ідучи впевнено і безстрашно до своєї мети. І тоді мета патріота стає метою усього народу. Патріот живе у єдності зі своїм народом, адже життя народу стає його власним життям.

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості, розвитку бажання стати гідними громадянами України в Краматорській ЗОШ №25 20-21 лютого 2020 року було проведено цикл заходів, присвячених Пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Учитель Федоренко О.І. провела уроки мужності у 7-8 класах "Революція Гідності, охрещена кров'ю», відбувся перегляд документального фільму «Рейд. Сила нескорених», під час якого учні побачили реальні події, які відбувалися на Майдані. Учні мали змогу більш детально дізнатися про початок Революції та її героїв, також було показано відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення.

Цікавим та змістовним був урок демократії, який провела в 10-11 класах учитель історії Гочошвілі І.О. «Моя громадянська позиція», у ході якого учні не просто обговорювали ціннісні орієнтири громадянської самосвідомості, але й створювали QR-код із історичною довідкою, завдяки чому молодші школярі змогли отримати пізнавальну інформацію.

Бібліотекарем школи Павловою Н.Г. організовано фотодокументальну виставку в бібліотеці "Україна - це територія гідності та свободи", з матеріалами якої мали змогу ознайомитись усі відвідувачі бібліотеки. Також оформлений тематичний куточок «20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні», де учні мали змогу ознайомитись із хронологією подій Революції гідності, а також прочитати вірші, присвячені подіям Майдану.

20 лютого о 800 проведена для учнів школи радіоефір – поминальний флешмоб «Вшановуємо подвиг Героїв Небесної сотні» із загальношкільною хвилиною мовчання. Щемливо лунала пісня «Плине кача…», а на фоні трагічної музики учні читали вірші, присвячені кривавим подіям лютого 2014 року.

Учні 10-Б класу разом із класним керівником Санагурською В.Г. взяли участь у міському заході до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні у міському ПК НКМЗ, а також у церемонії покладанні квітів.

Педагог-організатор Ільо Н.О. провела екскурсію «Ангели Майдану» для активістів шкільного самоврядування у шкільному Центрі пам’яті Героїв Небесної Сотні. А також члени шкільного прес-центру провели відеоанкетування серед учнів 5-9 класів «Історія цьогодення: що тобі відомо».

Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечення того, щоб їх жертва не була марною та щоб подібне більше ніколи не повторилось.


11 переглядів0 коментарів
bottom of page